Szedtevette a játékfesztiválon is!

2015. május 27.

Székesfehérvár újra játékországgá változik május 30–31-én – idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. Május 30-án 16 órától 18 óráig az év utolsó gyermekjátszó táncházával jelentkezünk a Koronázó téren: Kneifelné Laczkó Kriszta és a Szedtevette muzsikál az arra járó Videoton szurkolóknak!

A fesztivál során a vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat. Minden bátor legényke és leányka, ifjonc és fiatal kisasszony vándorútra kelhet, hogy a városok, falvak állomásain meg-megállva elérhesse nemes célját és a Hetedhét Csalafinták Céhének tagja legyen. A faluban kézműves mesterek, kalendáriumfejtő, megtöltendő kofakosár, métázás, kiszámolósdi, csűrdöngölő és egy ördöngös cimbalom várja a gyerkőcöket. A városi élet is kalandos: golyózás a grundon, apacukázó, zongora- és táncleckék, újságfejtő, szatócs és iparkodó vezet a polgárházba.

A történet írója ebben az évben is Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár nyugalmazott igazgatója. A mese élményszerű közvetítését és a feladatok végrehajtatását a Szabad Színház tagjai, valamint diákszínjátszók biztosítják. A próbákat Székesfehérvár történelmi belvárosában különböző helyszíneken lehet teljesíteni, mindkét napon 10 és 18 óra között.

A gyerekekre más izgalmas programok is várnak: a Tintaló Társulás Minicirkusz sátra, a Karzat Színház mestertere berendezett játékokkal, a Levendula Játszóház és Alkotóműhely a Hetedhét Játékmúzeumban, felhővadászat, tudor játék, Kádár Ferkó fotószínháza, óriás labirintus és ügyességi, logikai játékok.

A jókedvről a Városház téri színpadon Sarkadi Bence marionettművész, a Katáng zenekar, a Majorka Színház, az Eszter-lánc mesezenekar, Pályi János bábművész, a Rutkai Bori Banda, a Ziránó Bábszínház és a Brass in the Five gondoskodik. Az Országzászló téren mindkét napon népi piknik, valamint Csernik Szende és Écsi Gyöngyi mesemondók szórakoztatják a legkisebbeket.

Folytatódik az elmúlt években indult akció, a „Hozd el kedvenc játékodat!”. Az idei fesztivál újdonsága a „Hétbolha játékcserebere”: a régi, megunt játékok a Városháza kapualjában új gazdára találnak. Az induló játékkészletet önkéntesek által kézzel készített textil állatkák biztosítják.

A Hetedhét Játékfesztivál főbb helyszínei a Hiemer-házban található Hetedhét Játékmúzeum, a Városház tér, a Várfal Park lesz, a próbatétel útja pedig végigvezet a Fő utcán egészen a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületéig.

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét Játékfesztivál

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.