Tavaszcsalogató a Napsugár Oviban

2015. március 20.

Az „Izgő-mozgó” programsorozat keretén belül március 20. napján Nagylók után az utunk Sárkeresztúrra, a Napsugár Óvodába vezetett. A gyönyörűen felújított, modern óvodaépület bejáratában lévő dekoráció már a tavaszt idézte. Ezt megpillantva Kriszta elhatározta, hogy a játékokban mi is a tavaszt fogjuk hívogatni.

Foglalkozásunkat ismét az aulában tartottuk meg a konyhás nénik legnagyobb örömére, akik kíváncsian kukucskáltak mindvégig a tálalóablakokon keresztül. A kicsi gyermekek szívesen mondókáztak, énekeltek velünk. Kicsalogattuk a napocskát, a hideget bezavartuk a föld alá, aztán tekergett a kígyó, dombon törött a dió, ugrándozott a mókuska, s Katát is sikerült táncba hívnunk.

Tavaszcsalogató a Napsugár Oviban

Az óvó nénik is igen lelkesek voltak, egyik játékból sem maradhattak ki, szaladtak, kapuztak, Katát táncoltattak ők is. A játszó végén a lurkók lelkesen ropták az ugrós táncot,miközben gyönyörűen énekelték a Hej, Dunáról fúj a szél kezdetű népdalt. Ezért külön dicséret illeti őket, s természetesen az óvodapedagógusaikat is!

(Kneifelné Lackó Krisztina)

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.