Pejkóval a keszkenő alatt Vereben

2014. december 13.

Az adventi időszak az ünnepre való felkészülés jegyében zajlik. Nincs ez másképp nálunk sem, hiszen ajándékot viszünk minden óvodás és kisiskolás csoportnak, ahol ez idő tájt megfordulunk. És hogy mi is a mi ajándékunk? Nem más, mint az igaz kincs, a magyar népi játék és népzene, no meg a játék és tánc során felszabaduló jókedv.

A téli dátumot meghazudtoló szikrázó napsütésben és enyhe időben érkeztünk meg a verebi óvodába, ahová a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jutottunk el.

20141212_111216_580

Lelkes csapat várt bennünket. Érdeklődő gyermekszemek lesték kíváncsian a tokokból előkerülő hangszereket, melyekről néhány szót meséltünk nekik, miközben külön-külön a hangjukat is meghallgattuk. A játékos részt mondókázással indítottuk, majd láncban jártunk, kaput tartottunk, s megfuttattuk a Pejkó nevű lovacskát. Vidáman szökdeltek a lurkók a mókuskás énekre, s szívesen forogtak a keszkenő alatt is. Szerencsére ezúttal Kriszta nem vesztette el zsebkendőjét, mint legutóbb Csóron!

A gyermekek mellett a zenekar is kiteljesedett a foglalkozás végére! Zsófi szinte táncra perdült, Tibor meglengette klarinétját, Ricsi vidáman kuncogott, Dani pedig bőszen verte az ütemet vonójával. S Kriszta mit csinált? Hát csak táncolt és táncolt és táncolt…

(Kneifelné Laczkó Krisztina)

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.