Micsoda harmadikosok!

2014. december 10.

A lajoskomáromi isteni reggeli (krémtúrós kenyér és friss tea) után továbbálltunk. Következő állomásunk a Sárszentmiklósi Általános Iskola volt.

Nem először jártunk már ebben az intézményben, a korábbi foglalkozások szinte minden pillanatára szívesen emlékszünk vissza. Ez a mai foglalkozás azonban minden eddigi alkalmat felülmúlt! 3. osztályos csillogó tekintetű fiúk, lányok jöttek a táncházba, akik az együtt töltött idő minden pillanatát élvezték.

20141210_115914_580

Sugárzott belőlük a szeretet, a tisztelet, a lelkesedés és persze a huncutság! Korosztályuknak megfelelően elsősorban ügyességi táncokat, páros és párválasztó játékokat játszottunk, táncoltunk. Nyilvánvalóan nem maradhatott ki a szarkatánc sem, melyben minden forduló után elhangzott a kérdés, hogy: Fárasztó? Az ötödik menet után aztán már egyöntetű választ kaptunk: Az, hát! A foglalkozás második felében ugróst és friss csárdást jártunk; a gyerekek megizzadva, kipirult arccal ropták a táncot, miközben dalolták a szebbnél szebb népdalokat.

Végül két meglepetés várt bennünket: forró kávé és ajándék dalcsokor. Az előbbi a testünket, az utóbbi a szívünket, lelkünket melengette. Köszönjük!

(Kneifelné Laczkó Krisztina)

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.