Gólyáktól a kézművesekig

2014. március 25.

Zenekarunk és Kneifelné Kriszta a mai napot a Palotavárosi oviban kezdte. A gyermekjátszó főszereplője a gólya volt, több játékban találkozhattunk vele.

Az alábbi videón épp gólyaasszonyság próbálja elkapni a kis békákat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megegye őket. Ám a fürge ovis békák túljárnak a hosszú lábú eszén.

A Palotavárosból továbbindulva a Zentai Úti Általános Iskolában folytattuk zenés délelőttünket, ahol az alsó tagozatosok vártak bennünket. Nekik sajnos nem jutott a gólyából, de a párválasztó játékok során sikerült elérnünk, hogy a fiúk lányokkal, a lányok pedig fiúkkal táncoljanak. Jó hangulatú bál kerekedett az iskola tornatermében.

_DSC0478_580

Ezután már csak a Rác utcai Mesterségek Háza maradt, ahol a pusztaszabolcsi és iváncsai fiatalok vártak ránk. Ők a besnyői Sziront’Art Közhasznú Egyesület TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0011 számú „Ismerkedés a néphagyománnyal” című programjuk keretében jártak Székesfehérváron. A délelőtt folyamán kézműves foglalkozásokon vettek részt a Kézművesek Házában és a Mesterségek Házában. Régen láttunk középiskolásokat ilyen jókedvűen mulatni táncházban, köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket. Egy közös nótázás után nyitottak voltak a daltanulásra is, de az iváncsai általános iskolásoknak nem tudtunk újat mutatni, mert sok dalt ismertek. Elismerés a helyi pedagógusoknak. Szép tavaszi délelőttünk 13 órakor ért véget és mehettünk bepótolni a munkahelyünkre a kiesett időt.

(Fotó: Nagy Norbert)

 

Képeink az oviból (fotó: Szedtevette):

Képeink a suliból (fotó: Szedtevette):

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.