Bóbita táncol

2014. március 5.

Zenekarunk, és „állandó partnerünk”, Kneifelné Laczkó Kriszta Alapra volt hivatalos március 4-én kedden délelőtt. A Fejér Megyei Művelődési Központ uniós pályázatának köszönhetően a gyermekjátszó táncház szakköri sorozatának keretében a Bóbita Óvodában jártunk, ahol szinte hazajáró vendégnek számítunk.

Jó néhány szülőt, és itt dolgozót ismerünk már régről, köszönhetően annak, hogy az alapi Mezőföld Népi Együttes kísérőzenekara vagyunk, melyben ők táncosként ropják. Így aztán nem csak pályázatos kötelezettségeink kötnek a településhez. Akárhányszor lépünk be az oviba, mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket, s nem tagadjuk azt sem, hogy a „fullos” vendéglátás (kávéval, sütivel várnak, ebéddel kínálnak) is kedvünkre való. Ez kedden is így történt (sajnos, ebédre nem tudtunk maradni…). Táncházunk ezen alkalommal nem csak a kicsiknek szólt, hiszen rendhagyó módon a szülőket is vártuk az eseményre. A jókedv, az együtt táncolás öröme, a vidámság jól érzékelhető az ott készült képeken és videón.

Játszóházunkkal a farsangi időszakot tettük színesebbé. Mondókával, kapuzóval, körjátékokkal medvét csalogattunk olyan sikeresen, hogy az egyik játék végén megtaláltuk a barna bundást a sötét, hideg barlang mélyén, a kicsik legnagyobb örömére!

(Márfi Tibor – Kneifelné Laczkó Krisztina)

 

Alap

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.