Telt ház a táncházban

2013. október 26.

Zsúfolásig megtelt a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház nagyterme a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület mai évadnyitó családi délutánján.

A hosszú nyári szünet után az egyesület ma rendezett újra családi délutánt Fehérváron: három órától kézműves foglalkozással, 16 órától pedig gyermekjátszó táncházzal várták a családokat, ahol a talpalávalót zenekarunk húzta, a táncházat pedig Kneifelné Laczkó Krisztina vezette. Zenekarunk vendége volt Varró János népzenész, aki bemutatót is tartott az általa használt hangszerekről – a kicsik körében különösen nagy sikert aratott a tekerő, népies nevén a nyenyere.

Szedtevette táncház

Táncházunk törzsközönsége már nagyon ki volt éhezve az együttlétre: a VOKE zsúfoltásig megtelt nagytermében kicsik és nagyok egyaránt várták a közös játékot, és a kezdés után is folyamatosan érkeztek újabb és újabb családok. A mai táncház élénk médiaérdeklődés mellett zajlott: a rendezvényen forgatott a Fehérvár Televízió, megjelentek és fotókat is készítettek a Fejér Megyei Hírlap és a fehervar.net munkatársai – nekik ezúton is köszönjük, hogy hírét viszik a népszerű családi programnak.

Aki lemaradt az eseményről, szívesen látjuk a novemberi és decemberi családi délutánon, és természetesen jövőre is folytatjuk a programsorozatot. Gyermekjátszó táncházunkat a TÁMOP 3.2.13-12/1 pályázat keretében novemberben a megye több településére is elvisszük, a következő időpontokban:

  • november 05. 11.15 Gorsium Általános Iskola, Tác
  • november 08. 09.00 Csajági Egységes Óvoda-Bölcsőde
  • november 19. 10.30 Csajági Egységes Óvoda-Bölcsőde
  • november 20. 18.00 Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Dunaújváros
  • november 26. 10.00 Gorsium Általános Iskola, Tác
  • november 29. 09.00 Csajági Egységes Óvoda-Bölcsőde

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.