Fesztivál Billinghamben

2013. szeptember 29.

2011 augusztusában az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportjával utaztunk el Angliába, Billingham városába, ahol egy fesztivál vendégei voltunk.

Igazi ipari városról beszélhetünk, mely kevés kulturális látványossággal büszkélkedhet. A szállásunk a város széli sporttelepen volt egy iskolában. Annak is az osztálytermeit rendezték be a szervezők, hogy az érkező csoportokat lefektethessék. A magyar együttes három helyiséget kapott. A zuhanyzó 500 méterre volt a „lakosztályoktól” – ritkán van ilyen élményben részünk, hogy először fel kell öltöznünk, hogy zuhanyozhassunk.

Fesztivál Billinghamben

Esőben nem volt hiány, de pont azon a napon, amikor kirándulni mentünk, sütött a nap. York városába látogattunk el. Kísérőnk egy magyar férfi volt. Laci bácsi már többször vállalt tolmácsolást az eseményen, de most őszintén együtt nevethettünk a helyiek ügyetlenségein. Jártunk igazi angol Tescóban, ahová minden nap elsétáltunk. Útközben találkoztunk helyiekkel, akikkel elbeszélgettünk. Az érdekelt bennünket, mivel is töltik szabad idejüket. Válaszuk meglepő volt: a kocsmában beszélgetnek, vagy otthon tévéznek.

Minden fesztivál a résztvevő együttesektől jó, vagy unalmas. Az esti bulikon nem volt hiány sem a muzsikálásban, sem a táncban. Aki már járt Londonban, annak Billingham város hangulata csalódást okozott, de ezt is látni kell. London egy nagy vásárcsarnok, egy nyüzsgő hangyaboly, ez a város csendes és unalmas, de a szervezők mindent elkövettek, hogy jól érezzük magunkat. És ha ők nem, akkor a szenioros fiúk, és főleg Patkó Pista biztosan nem hagyta, hogy unalmasan teljenek az órák. Köszönjük az ARTE-soknak, hogy elvittek minket, és köszönet annak, aki feltalálta a lórumot!

Billingham

Billingham

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.